Interview met Aad J. Kouwenhoven, Reis van de razzia
Aad J. Kouwenhoven wilde aan de razzia ontsnappen door naar de Binnenhaven te...
Het gezin Greven werd gewaarschuwd door het verzet dat er een razzia plaats zou hebben. Anton Greven en zijn broer doken niet onder in huis, maar probeerden te ontsnappen en werden op hun vlucht staande gehouden en in het Feijenoordstadion ondergebracht.
Via Amsterdam kwam Anton Greven per schip in Kampen aan. In Münster zag hij de platgebombardeerde stad en moest hij helpen het station te repareren. Daar heeft hij drie bombardementen meegemaakt.
Na een zwaar bombardement is Anton met twee jongens naar huis gaan lopen. Na een gevaarlijke tocht per trein en te voet, waarbij ze bijna opgepakt werden, wisten ze Haaksbergen te bereiken, waar een tante woonde die hen hielp.
30 november kwamen ze weer aan in Rotterdam, waar Anton de Hongerwinter meemaakte. Tijdens de luchtlandingen van de Duitsers was Anton nog onder de indruk van het Duitse optreden, na het lezen van een boek geschreven door Lord Marley, het bombardement van Rotterdam, en na de razzia en de reis naar Duitsland, was dat enthousiasme wel over.
Riet Bastein, de echtgenote van een overleden vriend van Greven, was aanwezig bij een gedeelte van het interview, en is zelf ook geïnterviewd.